10 ting du bør vite om influensa

Som midt vinter nærmer seg, dyster eller på annen måte, og hver Tube vogn blir til en stor, overfylt petriskål, unngår forkjølelse og influensa blir en prioritet. Men som med så mye av vår helse "kunnskap", er det et område hvor gamle koner og mistenkelig vitenskap har gått vill i flere tiår, så det kan være lett å ende opp med feil ide om nøyaktig hva sykdommen er (derfor utallige unøyaktige selvdiagnoser av influensa - du vet hvem du er) og hva som kan gjøres for å beskytte deg selv.

Influensa er ikke bare tungt kaldt

Selv en særlig alvorlig dose av sniffles teller ikke som influensa. Den virkelige ting vil forårsake feber, kulderystelser, ondt i halsen, hoste, vondt muskler og hodepine. Hvis du er i stand til å komme seg opp, er det sannsynligvis ikke influensa, og å si det vil bare frata de som virkelig har sykdommen.

Flu-vaksinen vil ikke gi deg influensa

Hvert år vil noen du kjenner hevde at de ble syke på grunn av influensavaccinen. Ignorer disse menneskene. Vaksinen inneholder inaktive influensavirus. Din arm kan vondt litt, men vaksinen kommer ikke til å legge deg ut.

Du får ikke forkjølelse fra å være kaldt

Flus og forkjølelse er forårsaket av virus, ikke ved å bli kaldt. Men hvis du allerede bærer viruset, kan det være å få kjølig å få symptomene dine til å utvikle seg, da det gjør blodårer i nesen, noe som hindrer dine forsvar og lar viruset replikere lettere.

Offentlig transport er ikke fienden

Det virker counterintuitive, men en studie fra London School of Hygiene and Tropical Medicine i 2013 viste at folk som regelmessig tok offentlig transport var mindre sannsynlig å få influensa enn de som ikke gjorde det. En forklaring kan skyldes at pendlere blir utsatt for så mange bakterier som de bygger opp immunitet.

Dekk munnen din!

Bare en nysing kan produsere 40.000 dråper og smitte et helt rom i flere timer, så hvis det er en egoistisk snotbag på jobben som ødelegger vevene, knytter de seg ned og strekker seg på en maske.

Fluen er smittsom lengre enn du tror

Influensa er oftest smittsomt fra når symptomene starter i ytterligere fem til syv dager, selv om du føler deg bedre. Nyheten er verre for foreldrene; Barn kan være smittsomme i noen dager lenger.

Du kan holde på kyssing

Forkjølelse og influensa spres av slim fra luftveiene, ikke spytt. Så med mindre de har en spesielt dårlig hoste som kan spre slimet inn i spytten, sno seg bort. Bare prøv å ikke gå glipp av og kysse nesen.

Vitamin C vil ikke spare deg

Mange, mange produkter hevder å øke immuniteten din, men det er bevist at det ikke er noen eneste ting, ikke engang vitamin C eller echinacea, som har en herlig status i USA. Immunsystemet er stort og utrolig komplisert, ikke en eneste enhet som vil opphøre hvis du spiser et par clementines.

Ikke svelg en influensa feber

Spis når du kan, og fortsett å drikke mye væske. Å sulte deg selv når du kjemper mot et virus, er ikke en god ide.

Antibiotika vil ikke hjelpe

Forkjølelse og influensa er virusinfeksjoner, slik at antibiotika, som virker mot bakterier, ikke er effektive behandlinger. Alt du skal gjøre hvis du bruker dem, er å bidra til å lage antibiotikaresistente superbugs.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar