10 symptomer på stress du bør ikke ignorere

Innholdsfortegnelse:

10 symptomer på stress du bør ikke ignorere - øVELSER 2023
10 symptomer på stress du bør ikke ignorere - øVELSER 2023
Anonim

For mange er stress en del av hverdagen, og noen kan til og med trives under presset foran en tidsfrist på jobben. Men hvis ukontrollert, kan stress ha en alvorlig negativ innvirkning på livet ditt.

Mental Health Awareness Week løper 14.-20. Mai, og årets kampanje fokuserer på stress, og gjør denne uken en god tid til å sjekke inn på deg selv.

Med det for øye, arbeid gjennom denne listen over vanlige stress symptomer satt sammen av terapeut Tim Hipgrave, følelsesmessig helse fører til Nuffield Health, og se om noen er kjent for deg. Hvis du kan identifisere stresset ditt, kan du jobbe med årsakene før det overgår din evne til å takle.

1. Føler seg trøtt

"Stress har en fysiologisk effekt på kroppen din ved å frigjøre hormoner i blodet ditt som øker hjertefrekvensen og pusten din," sier Hipgrave. "Denne konstante belastningen på systemet ditt kan ha en utmattende effekt, slik at du føler deg sliten hele tiden.

"I en grusom vri kan stress også hindre deg i å sove. Stress har blitt funnet å aktivere hypothalamo-hypofyse-adrenalaksen i hjernen, som spiller en rolle i søvnvåkningsregulering. Du kan oppleve søvnmangel og finne ut at du stadig går over det samme problemet i hodet ditt igjen og igjen. Dette er din hjerne som jobber overtid for å prøve å finne en løsning. "

ANBEFALT: Hvordan holde en journal kan hjelpe din mental helse

2. Tannsliping

"Tannsliping er et symptom på stress som er nært forbundet med søvnmangel, fordi underbevisstheten din har økt aktivitet, og dette spiller ut i munnen din," sier Hipgrave.

"Slipe tennene dine kan forårsake tannproblemer og smerte i kjeften din, noe som kan øke din lidelse."

3. hodepine

"Spenning hodepine er kjent for å bli brakt av stress - faktisk er de noen ganger kjent som stress hodepine," sier Hipgrave.

"Vedvarende alt fra en halv time til noen timer, føles disse hodepine presset på hver side av hodet og kan også ledsages av en anspent nakke og skuldre. Hvis du ofte lider av disse hodepine, er det veldig mulig at du lider av stress. "

4. Irritabilitet

"Stress kan påvirke vårt humør på måter vi finner vanskelig å kontrollere," sier Hipgrave. "Når vi er stresset, er nervesystemet vårt hyper-responsivt og våre sensoriske reseptorer er mer følsomme for stimuli, noe som gjør alt til å virke mer intens. Dette kan legge til følelsen av oppfattet press, og gjøre oss mer reaktive.

"Ofte hvis du stresser noen av de fysiologiske bivirkningene, som mangel på søvn eller vondt hode, kan det også bidra til effekten på humøret ditt."

ANBEFALT: Slik bruker du positiv tenkning for å håndtere stress

5. Tearfulness

"For noen kan de følelsesmessige responsene på stress føre til tårer, så vel som eller i stedet for irritabilitet," sier Hipgrave.

"Men tårer er ikke bare en effekt av stress - de har en funksjon i å støtte deg gjennom stress også. Når du gråter, frigjør du overflødige stresshormoner som kortisol i tårene dine, som en sikkerhetsventil. Så følelsen bedre etter et godt skrik er ikke en gammel kones fortelling - det er ned til hormonell utgivelse. "

6. Tap av libido

"For at din libido (seksuell lyst) skal fungere riktig, må din hormonbalanse og nevrologiske veier synkroniseres, sier Hipgrave. "Når du blir stresset, frigjør du stresshormoner, noe som forstyrrer denne balansen og kan føre til tap av libido."

7. Spiser for mye, for lite eller usunt

"Det er vanlig for personer som er stresset å ha dårlig mat eller å spise for mye," sier Hipgrave. "En faktor er at stressede mennesker ofte vil være kort på tid og ta seg til usunn mat.

"Folk som er i stresset tilstand kan miste sin appetitt på kort sikt. Dette skyldes at en del av hjernen som kalles hypothalamus, produserer et kortikotropin-frigjørende hormon som undertrykker appetitten. Men folk som er kronisk stresset, frigir kortisol, noe som øker appetitten, spesielt for søte og stivelsesholdige matvarer. Det er her begrepet "spising spiser" kommer fra. "

8. Bli mindre sosial

"Alle har tider i livet når de bare vil slappe av i fred alene, men når dette blir for vanlig, kan det være en indikasjon på at du er stresset," sier Hipgrave.

"Når alt føles som det blir for mye, er det en naturlig tilbøyelighet til å gjemme seg bort, spesielt hvis stressoren du reagerer på er sosial. Men sosial tilbaketrekking vil vanligvis ha en negativ effekt på livet ditt, noe som kan gjøre tingene verre hele tiden. "

ANBEFALT: Vil du snakke med en kollega om psykisk helse?

9. Komme syke enkelt

"En av de mest direkte effektene stresset på vår generelle helse er å undertrykke immunforsvaret," sier Hipgrave. "Dette er fordi når vi blir stresset, slipper vi kortisol inn i blodet vårt og når kortisol slippes, kan immunforsvarende hormonet DHEA ikke slippes ut samtidig, slik at immunsystemet vårt lider.

Så, hvis du finner at du tar forkjølelse veldig lett, eller ikke kan riste dem, kan det skyldes at du har redusert immunforsvar, noe som kan være et resultat av stress. "

10. Følelse Panicked

"Kjemikaliene som slippes ut i blodet når du opplever stress, øker hjertefrekvensen, så vel som pustens hastighet," sier Hipgrave. "Dette kan være ganske distresserende, og hvis det er alvorlig, kan det føre til panikkfølelse, inkludert det som kalles panikkanfall. Du kan føle kortpustethet eller begynne å bli panikk når du hyperventilerer. Hyperventilasjon er nært knyttet til angst, og kan vanligvis løses ved å fjerne deg selv fra situasjonen og forsøke å forsinke pusten din. "

Populært emne