10 spørsmål hver syklist må svare

David Kenning, nestleder i BikesEtc magasin, vet en eller to ting om sykler. Etter å ha fullført Windsor-Chester-Windsor 600 km i 2015, er han for tiden i trening for Ride over Storbritannia - Landets End til John O'Groats (1 545 km) på ni dager.

Vi spurte ham om de ti viktige tingene alle ryttere bør vurdere før de hopper i salen.

1. Har jeg brukt nok på sykkelen min?

Anstendig kjøretøy sykler starter på rundt £ 350, så hvis du har brukt mindre enn det, sannsynligvis ikke. For £ 350 kan du forvente en velbygd ramme, vanligvis i aluminium eller stål, og pålitelige komponenter, selv om det er sannsynlig å være tungt og ikke så gøy å sykle som en sykkel som koster nærmere £ 1000. Til denne prisen kan du forvente gode komponenter og en bedre ramme, ofte i lett kulfiber.

For den gjennomsnittlige syklisten er £ 1400 det søte stedet hvor ytelsen møter verdien. Mange sykler til denne prisen vil bli utstyrt med de fantastiske Shimano 105-komponentene, som gir pålitelig girskift og en jevn tur. For de med seriøse racingoppsummeringer og dype lommer, oppover på £ 3,000, får du seriøst høye nivåer av ytelse og toppnivå komponenter som elektroniske gir og hydrauliske skivebremser.

Uansett hva du har tenkt å bruke, er det verdt å reservere en del av budsjettet ditt for en sykkelmontering - rundt £ 100 - £ 150 - for å sikre at du får en sykkel som passer dine personlige dimensjoner, og at sadel og styrer er satt til riktig høyde . En riktig montert sykkel er mer komfortabel, slik at du kan ri lenger, lenger og raskere. Spesialsykkelsykkel CycleFit har grener i London og Manchester, eller hvis du er opptatt av litt vedlikehold av DIY, kan du prøve BikeFastFit-appen.

2. Rider jeg på den rette sykkelen for mine behov?

Hvis du vil gå så fort som mulig, vil en skikkelig motorsykkel tilby den beste kombinasjonen av en ekstremt stiv ramme (for å snu kraften til fart mer effektivt), ultra-responsiv håndtering, en lavt ned aerodynamisk kjørestilling og den letteste vekten . Denne typen sykkel er ikke for alle, men med mindre du har smidighet og kjernestyrke i et proff, kan det hende du føler deg ubehagelig å ri på for lenge, og håndteringen kan være for tøff å være hyggelig.

For mindre atletiske ryttere kan et bedre alternativ være en "sportslig" sykkel. Disse er designet for å være mer komfortable, med ramme geometri (vinklene mellom rørene) justert for en mer avslappet kjøreposisjon og mer stabil håndtering. Entry-level modeller starter under £ 1000, men i den øvre delen av serien finner du sykler med lett karbonfiberhjul som koster £ 5000 eller mer.

3. Hvorfor rider jeg?

For å få maksimal fordel av ridning, om du trener for en hendelse eller bruker sykling som en del av et treningsregime, er det verdt å sørge for at når du går ut, har du et mål i tankene. Varier din tid i salen for å inkludere en blanding av lange, langsomme rides (bra for å opprettholde utholdenhet) og kortere, mer intense økter med hill reps eller sprint intervaller.

British Cycling tilbyr treningsplaner som du kan laste ned gratis fra nettsiden, som passer for alle fra komplette nybegynnere til de som ønsker å fullføre en 100 kilometer sportiv.

Hvis du er veldig seriøs med å forbedre sykkelen din, kan du finne detaljer om britiske sykkelforbundne trenere som vil gi deg en-til-en personlig trening. De kommer ikke billig, men de tilbyr et nivå av ekspertise som har tatt sånn som Sir Bradley Wiggins til internasjonal sykling superstardom.

4. Er jeg angripende åser riktig?

Gravity er en av syklistens største fiender. Etter hvert som veien vender oppover, går hastigheten ned, og det er ingen enkel måte å tro på fysikkloven, men å vinne en stor klatre er en av de mest givende opplevelsene i sykling. Her er noen tips for å hjelpe deg med å nå toppmøtet ditt:

Gå ned i vekt:Dette er den åpenbare. Du kan bruke tusenvis av pund på å kjøpe den letteste mulige sykkelen, men det vil mest spare 2-3 kg. Langt bedre å fokusere på å miste kroppsvekt ved å følge et strukturert kosthold og treningsregime (hvorav sykling kan være en viktig del).

Ro deg ned:Vær skildpadden, ikke haren, og ikke angrep klatrer fra starten - du brenner deg bare ut før du kommer til toppen. Velg et lavt utstyr i begynnelsen av klatre og sikte på å opprettholde et jevnt tempo, med fokus på pusten din og holde innsatsen din på et nivå du kan opprettholde.

Øv teknikken din:Det er ingen riktig eller feil måte å takle en klatre på, bare den som fungerer best for deg. Noen ryttere liker å komme seg ut av sadel og "danse" på pedaler, mens andre, som for eksempel Tour de France-mesteren Chris Froome, foretrekker å bli sittende og pedal i høy kadence i svært lav utveksling. Finn en høyde i nærheten av å trene på - en som tar 3-5 minutter å klatre - og prøv å bruke forskjellige tilnærminger, variere ditt valg av utstyr, kadence og om du sitter eller står for å finne ut hva som passer deg.

5. Skal jeg redusere sjansene for å krasje så mye jeg kan?

Krasj er et livssituasjon for procyklister. Å bruke mesteparten av tiden på å ri i en stor haug og skyve grensene for deres evner, er marginalen for feil liten. Det er et testament til deres finanerte sykkelhåndteringsevner at store bunker ikke er hyppigere.

Selv om risikoen kanskje ikke er så høy for resten av oss, kan vi fortsatt lære mye av proffene.En av de beste tingene du kan gjøre hvis du vil forbedre din sykkelhåndtering, er å bli med på din lokale sykkelklubb - det er der selv de beste proffene kutter tennene deres.

Syklingsklubber tilbyr mange fordeler, ikke minst vanlige gruppearrangementer, som strekker seg fra forsiktige rides over moderate avstander gjennom å raske "kjedebånd" for aspirerende racere. På alle nivåer er erfarne klubbmedlemmer til stede for å gi råd, og dele visdommen deres på etiketten til å sykle trygt i en gruppe og tekniske ferdigheter som sving og nedstigning.

Medlemskap av en sykkelklubb kan koste så lite som 10 kroner per år, men kunnskapen og erfaringen de kan gi er uvurderlig.

6. Har jeg optimalisert min ernæring?

Ernæring på sykkelen er en fin kunst, og presise krav varierer sterkt mellom enkeltpersoner. Men i løpet av en lang tur, må alle ryttere holde energinivåene toppet for å unngå den fryktede "bonk" (syklingsverdien av å treffe veggen, når kroppens blodsukker tank er nær tom). Gels er en god måte å gjøre dette på.

Disse inneholder enten enkle sukkerarter som maltodextrin, som lett absorberes for å gi deg en rask hit, eller mer komplekse sukkerarter som fruktose, noe som er bedre for langsom frigjøringsenergi.

Noen inneholder ekstra kosttilskudd som koffein for å holde deg våken, elektrolytter for å erstatte viktige næringsstoffer som er tapt gjennom svette og protein for å reparere skadede muskler. Hvilken type du velger, avhenger av hvilken type ridning du gjør. Noen eksperter foreslår at du tar en energigel så ofte som hver 15-20 minutter, men dette rådet er generelt basert på å kjøre på et intensivt nivå. For mer avslappede turer, trenger du ikke å fylle så ofte.

Forsøk å finne ut hvilke geler som er mest velsmakende for deg, og unngå de du ikke er kjent med i løpet av et løp eller sportiv - ellers risikerer du en opprørt mage som gjør deg ute av handling og ødelegger din store dag.

Hvis du ikke har lyst på dyre geler, kan du alltid prøve gamle favoritter som gelébabyer for mye den samme effekten.

7. Må jeg ri i kulde og regn?

Hvis du bygger opp til en begivenhet og har en tidsplan for å holde fast, kan du ikke bare sette av turen til været forbedrer seg, så få deg noe skikkelig vinterutstyr og gå ut der og kjør. Tross alt kan du ikke garantere at været vil være perfekt på den store dagen, så det er nyttig å forutsette deg selv å takle dårlig vær. Men hvis du ikke har samme behov for å få miles der inne, finnes det andre alternativer, for eksempel å trene innendørs med turbo trener.

Disse uvurderlige treningsapparatene kan hjelpe deg med å holde deg i sadel hele vinteren - og gi tilleggsopplæring på andre tider av året også. Og de trenger ikke å være dyrt - den utmerkede Bkool One er bare £ 165.

En av de viktigste fordelene med en turbo trener er at du kan bruke den til intense, høyt fokuserte treningsøkter, noe som gjør den spesielt nyttig for de med begrenset tid. For en veldig intens trening, prøv en Russian Steps-økt, hvor du sykler i korte intervaller med maksimal innsats etterfulgt av en hvile, og øker intervallet hver gang.

8. Trenger jeg virkelig alt dette Lycra?

Hvis du ikke er i best mulig fysisk form, er det tettsittende Lycra sykkel sett ikke det flatterende valget av antrekk, noe som gjør at du ser ut som en tredje-rate superhelte. Det er imidlertid gode grunner til at de fleste syklister velger å gå imot sin bedre dømmekraft og hodet ut i skimpy klær som gir liten plass til fantasien.

Først er trøst. Sykling bibshorts (Lycra shorts med integrerte skulderstropper) er langt det mest komfortable alternativet for den nedre halvdelen på sykkelen. Det er ingen midjebånd å grave inn og den hevede baksiden holder underkanten varm når du henger fremover over styret. Dessuten, uten løs materiale og forsiktig plasserte sømmer, er det liten fare for chaffed lår, mens det polstrede setet er en nyttig støtdemper.

Den andre hovedårsaken er aerodynamikk. Når du kjører over 10mph, går mer enn halvparten av innsatsen i å overvinne vindmotstand. Og dette øker jo raskere du går - ved 18 mph er det rundt 85%. En tettsittende jersey bidrar til å redusere draffekten. Det er å ha en flappy T-skjorte som å ri med fallskjerm.

Få deg selv utstyrt med alt utstyret du trenger på Chain Reaction Cycles. For ytelse, stil og verdi, kan du ikke gå galt med Castelli-settet, men vær oppmerksom på at den italienske størrelsen er på den lille siden.

9. Har jeg det riktige fottøyet?

De fleste seriøse syklister bruker "klemløse" pedalsystemer (såkalte fordi de gjør uten tradisjonelle toeklip og stropper). Disse krever sko med en plastkile kalt en klamper festet til bunnen som låser seg inn i pedalen via en fjærbelastet mekanisme. Ved å holde foten i en fast stilling, vil din pedalhandling bli jevnere og mer effektiv.

Å være festet til pedaler kan høres skremmende ut, men mekanismen er utformet for å løsne raskt når du vri på foten. Du vil snart få tak i det, og fordelene gjør det vel verdt innsatsen.

En annen fordel med riktig sykkelsko er den stive sålen - vanligvis laget av forsterket nylon eller i dyrere modeller, karbonfiber. Fleksible-solede trenere vil sap din kraft når du sykler, noe som reduserer effektiviteten din, så du må jobbe litt vanskeligere. Over en lang tur betyr dette at du blir tregere og vil trette før.

Spesialiserte Audax sko (£ 200) er et stilig og ypperlig valg. For et rimeligere alternativ, prøv Shimano R088 (£ 85)

10.Er hjelmen min egnet til hensikt?

Strenge er hjelmer ikke juridisk påkrevd når de sykler på britiske veier, men de kreves i de fleste former for racing og mange andre hendelser som sports- eller veldedighetsritt, og du vil vanligvis forventes å ha på seg en når du kjører med en klubb.

Det viktigste hensynet når du kjøper en hjelm, sørger for at den passer godt - både riktig størrelse og riktig form for hodet. Prøv på flere forskjellige modeller hvis mulig. For optimal beskyttelse, sørg alltid for at du har det på riktig måte: haken skal være tettsittende, men ikke stramt, mens hjelmens forside skal ligge over pannen, ikke vippes bakover eller i en vinkel. Sykling hjelmer er bare vurdert for en enkelt innvirkning, så hvis du har en krasj og slå hodet ditt, må du bin din hjelm og erstatte den før neste tur.

Merk at å bruke mer på en hjelm, betyr ikke nødvendigvis bedre hodebeskyttelse. Alle hjelmer som er solgt i Storbritannia, må overholde de samme sikkerhetsstandardene, uansett pris. Forskjellen mellom en hjelm på £ 50 og en som koster £ 200 er generelt at den dyrere modellen er lettere, med bedre ventilasjon og aerodynamikk. Hvis disse faktorene ikke er viktige for deg, er det ikke nødvendig å bruke mer enn £ 50, men vær oppmerksom på at billigere hjelmer ofte er begrenset i deres justeringsevne, så du må kanskje bruke litt mer for å sikre en god passform.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar