10 Guiltfree måter å håndtere skyldig trippers i livet ditt

Innholdsfortegnelse:

10 Guiltfree måter å håndtere skyldig trippers i livet ditt
10 Guiltfree måter å håndtere skyldig trippers i livet ditt

Video: 10 Guiltfree måter å håndtere skyldig trippers i livet ditt

Video: 10 Guiltfree måter å håndtere skyldig trippers i livet ditt
Video: 8 Tips for Overcoming Toxic Guilt Cognitive Behavioral Therapy Self Help 2023, September
Anonim

Skyld er et effektivt manipulasjonsverktøy, og det er derfor mange velger å feire tur for å få det de ønsker. Slik kan du håndtere det.

Å få skylden utløst er ikke lett. Uansett hva du gjør for å gjøre ting bedre eller for å løse deg selv, er det som om du ikke kan få flekken av fra den siste gangen du gjorde en feil. Mye av tiden er vi vår egen verste kritiker, og vi har en tendens til å gjøre skylden til å snakke for oss selv. Men hva om noen andre gni skylden i ansiktet ditt hele tiden?

Hva er skyldfølelse?

For å si det enkelt, skyldfølelse er når noen bringer opp din siste feil, og de tvinge deg til å gjøre noe som et skjema for å gjøre opp for den nevnte feilen. For eksempel kan du uvitende ha skadet en venn med en uforsiktig kommentar. Din venn kan skyld reise deg ved å nevne den når de ber deg om en tjeneste. I din skyld over din formodede overtredelse føler du at du ikke har annet valg enn å gjøre hva din venn vil at du skal gjøre.

Som du kan forestille deg, er å være skyldslått av noen nesten like god som å være fanget i å gjøre noe du ikke vil gjøre. Det er tilfeller hvor du allerede føler at du har frigjort deg selv fra feilen din, og dette er når skyldfølelse ikke vil fungere på deg. Men i noen tilfeller hvor skylden fortsatt er frisk eller nylig, kan andre bruke dette til å utnytte deg til misbrukspunktet. [Les: 15 effektive måter å slutte å bli manipulert av andre]

Slik håndterer du skyldfølere

Guilt trippers elsker det når de har noe skitt som de kan bruke mot deg. Det er som en form for subtile utpressinger, men de opptrer som ofre for å få deg til å tro at du skylder dem en tjeneste. Det er definitivt ikke en god følelse, derfor må du lære noen metoder for å håndtere dem.

# 1 Stå opp for deg selv som en voksen. Dette betyr ikke å miste temperamentet ditt, ikke være vondt eller respektløst, og ikke ta det ut på andre som ikke har gjort noe galt. Hvis du blir skadet for et problem du jobber med, uttrykk for skyldføleren hvordan du jobber med det. Men hvis de er skyld i å snakke deg over noe som allerede er i fortiden, hold de folkene der hendelsen på deres skyldsturen er - i fortiden.

# 2 Innrøm når du har feil. Dette er avgjørende. Hvis du har gjort noe forferdelig nylig, og noen i nærheten av deg har funnet ut, har de all grunn til skyld å reise deg til å begynne med. Alt de sier, uansett deres intensjoner, vil virke som om de er skyldige i deg. Men etter en stund, bør det ikke skje lenger. Det skal være om løsninger. Dette blir sagt, innrøm at du har feil når du har feil, og gjør deg klar til å møte musikken. Hvis du har nerve til å begå handlingen, bør du ha det å høre hva andre har å si om det.

# 3 Håndter dine egne problemer. Det er noen skyldfølere som i begynnelsen kan virke som nyttige mennesker som alltid er villige til å gjøre ting for deg. Men etter at de har gjort deg en tjeneste, vil de fortsette å oppdra den favoritten, slik at de kan få noe fra deg. Leksjonen her er dette: ikke la andre gjøre ting du kan håndtere selv. Uansett hvor praktisk det er å få andre mennesker til å gjøre ting for deg, vet du aldri når de favoriserer, kan komme tilbake i form av skyldfølelse. [Les: 9 vaner trenger du å være mer uavhengig]

# 4 Forbliv rolig. Når du blir skyldig for noe du ikke gjorde, eller noe du gjorde for lenge siden, er det lett å bli frustrert. Men ro kan være din største allierte. Ved å holde din sinne i sjakk, forblir du på nivåhøyde, si de riktige tingene, og ikke si ting du vil angre senere. Det kan også gjøre din skyldfølelse tror at deres knep ikke virker, så de kan bare forlate deg alene.

# 5 Hvis du skylder dem noe, gi det til dem. Hvis du ikke skylder dem noe, si det. Seriøst, hvis du skylder dem penger, en biltur, noe, bare gi det til dem. Det er ikke bra å skylde noen favoriserer, spesielt de som krever mer enn det de ga. Hvis du ikke skylder dem noe, snakk om det. Fortell dem at du allerede har betalt det du skylder, og det er ikke noe mer de kan få fra deg.

# 6 Bestem om du vil ha denne personen i livet ditt. Hvis noen er skyld, snakker du over irrelevante ting, og er alltid mer enn glad for å gjøre det, vil du virkelig ha dem i livet ditt? Uansett hvilket forhold du måtte ha hatt, og uansett band du hadde smidd, kan bli ødelagt når de bestemmer deg for å skyld deg i de minste ting. I slike tilfeller kan du komme til å innse at kuttebånd er å foretrekke for å sette opp med deres uopphørlige skyldfølelse. [Les: 11 typer giftige venner du ikke trenger i livet ditt]

# 7 Forklar hvorfor du ikke kan gi dem det du vil ha. En skyldfølelse vil alltid ha noe fra deg, enten det er en tjeneste, et materiell objekt eller bare en seelse om anger som de kan herske over deg. Men hvis du ikke kan gi dem hva de vil, fortell dem dine grunner. Det kan være fordi du allerede har soning for dine synder, eller du har allerede sagt unnskyldninger * og ble tilgitt *.Du må tydelig si at du er skyldig som du ikke kan gi dem noe fordi du allerede har gjort opp for det du har gjort.

# 8 Lær når du skal være fast. Å være streng er ikke en dårlig ting. Å være streng betyr å vite når du skal sette foten ned, men ikke på en dårlig respektløs måte. Som med det forrige punktet, må du tydelig angi hvorfor du nekter å gi inn skylden, og du må også bruke språk som er direkte og definitivt. Ikke bruk ord som "Jeg kan" eller "Jeg tror ikke jeg kan." I stedet sier ord som, "jeg nekter," jeg kan ikke la du gjør det, eller den gode gamle, "NO." [Les: 11 tegn for å vite om du blir brukt til sex eller penger]

# 9 Forvent aldri unnskyldning. Din skyldfølelse føder på andres skyld, men de føler aldri noen skyld for seg selv. De spiller alltid offeret, noe som gjør at du tror at det du gjorde med dem er verre enn det egentlig er. På grunn av det, forventer de alltid at andre unnskylder dem, men de vil aldri være de som gjør unnskyldningen. Og til tross for at deres unnskyldning kan gi deg nedleggelse, teller du ikke på det.

# 10 Enighet om et kompromiss. Det kan være tilfeller hvor skyldfølelsen i livet ditt faktisk er åpen for å møte i midten for å bli enige om et kompromiss. Hvis dette er tilfelle med deg, så har du lykke til. Du kan foreslå fornuftige måter å gjøre opp for hva du har gjort, slik at skyldføleren bare vil holde opp med hele problemet.

Sørg imidlertid alltid for at du ikke blir utnyttet her. Sørg for at straffen passer til forbrytelsen. Så uansett hvor mye din skyldfølelse elsket at dollarbutikkvase du brøt, husk at det er bare en vase, og det er ikke verdt en ukes verdi for gourmetmatretter levert til dørstokken.

[Les: 10 enkle måter å rolig håndtere vanskelige mennesker]

Enten du velger å kompromittere eller kutte båndene helt, må du aldri bare gi inn i et straffespørsmål. De vil bare manipulere deg til å gjøre hva som er best for dem, men ikke nødvendigvis hva som er best for forholdet ditt. Hold disse 10 tipsene i bakhodet, og du kan være sikker på at skyldfølelsen i livet ditt vil gi et hint og la deg av kroken.

Anbefalt: