10 Dos and Don'ts Of Graviditet Fitness

Bekymret for hva du kan og ikke kan legge til i din graviditetsøvelsesrutine? Vi er her for å hjelpe

Trening under graviditet er ikke bare trygt, det anbefales også. Så lenge du kjenner kroppens grenser og hva som ikke vil skade babyen din, er det virkelig gunstig. Det vil hjelpe kroppen din til å snakke tilbake til sin pre-baby form, antas å være god for babyen din og kan gjøre arbeidet enklere. Vær oppmerksom på dosen og ikke så du vet den riktige måten å holde deg frisk og frisk.

1. Søk medisinsk rådgivning

Før du registrerer deg for noen klasser eller går med i et treningsstudio, ta kontakt med legen din om hvilke treningsformer som er trygge for deg å gjøre. Hvis du opplever svangerskapskomplikasjoner eller forventer en flerfødt fødsel, kan det hende at anbefalte mengder og type trening kan avvike fra andres. Det vil også avhenge av om du kjørte maraton eller sliter med å komme opp trappene før graviditet.

2. Gjør deg tilpasning

Hvis pre-baby du prided deg selv på å være litt av en idrettsutøver, må du kanskje senke rutinen din nå du er gravid. Det er også en god ide å tilpasse regimet ditt mens graviditeten utvikler seg. I andre og tredje trimester anbefales det at du ikke gjør øvelser som involverer deg liggende flatt på ryggen din, da vekten av babyen din kan redusere blodstrømmen. "I første trimester kan du fortsette med større påvirkningstrening, for eksempel jogging og aerobic, bare så lenge dette var noe du allerede gjorde," sier graviditet og postnatal fitnessekspert Dr. Joanna Helcké. 'Hvis du er ny til å trene, hold deg til makt og svømming i stedet for å ta opp nye former for trening.' I andre og tredje trimester anbefales ikke-effektøvelse. 'Power walking, aquanatal classes og spesialist graviditet Pilates klasser er alle gode alternativer,' Joanna rådgiver. 'Din saldo i tredje trimester vil også påvirke og du bør være oppmerksom på dette når du trener - så ingen forsøk på å utføre balansehandlinger!'

3. Ikke hold pusten

Ofte står midt yoga, kan du innse at du har holdt pusten din uten å innse det - det anbefales ikke når du er gravid. Å holde pusten når du trener, er ikke bra for babyen din og legger press på bekkenbunnen, sier Joanna. Mens du trener, bli vant med å fokusere på jevn og dyp pusting. Pust inn slik at magen stiger og faller, ikke bare brystet ditt.

4. Styrker kjernen din

Det er en god ide å tøffe kjernen din for å støtte ryggen når babyen din vokser. Du kan bruke dype pusteøvelser for å gjøre dette. Du bør også fokusere på forsiktig å bygge opp brystet, ryggen, skuldrene og bicepsene - du trenger styrke i disse områdene for å plukke opp babyen din når hun er her. Sann mummieopplæring.

5. Ikke legg deg på ryggen

Mens det er OK å gjøre øvelser som ligger på ryggen i den første delen av svangerskapet, når du treffer 16-ukers punktet, er det best unngått. Vekten av babyen din etter dette punktet vil legge press på ryggraden og din vena cava blodkar som bærer oksygen til hjertet ditt. Sørg alltid for at du går på øvelsesklasser som drives av en lærer kvalifisert i postnatal kondisjon.

6. Må hydrere

Drikk vann før, under og etter trening. "Vann bærer næringsstoffer gjennom blodet til babyen din, og hjelper også til å forhindre noen vanlige graviditetsproblemer som hemorroider og forstoppelse, samt å bidra til å forhindre dehydrering," sier Joanna. Sip heller enn gulp og sikte på å drikke et glass vann hver halve time under trening og minst ett glass før og etter.

7. Gjør bekkenbunnsøvelser

Pelvic gulv øvelser er veldig viktig under graviditeten. De vil holde hele bekkenet ditt sterkt og bidra til å forebygge mulige inkontinensproblemer etter at du har født. Dessuten er det minimal innsats. 'Trener både fast og sakte bekkenbunn hver dag, minst tre ganger om dagen ... for alltid!', Sier Joanna.

8. Ikke gjør sport med høy effekt

Selv om det anbefales et godt treningsnivå under graviditeten, er det noen idretter som bør unngås. Kontaktsporter som kickboxing, judo og squash bør hoppes over til barnet ditt kommer for å unngå risikoen for å bli rammet som skal trenes der du kan falle, for eksempel ridning. I stedet hold deg til mildere treningsøkter som jogging eller makt eller gå til noen profesjonelt drevne svangerskapsklasser.

9. Ikke overdriv det

Hvis du føler deg overfylt og overarbeidet, kutte du ned på hvor lang tid du trener hver dag, og bytt til lavtøvende øvelser som fotturer, yoga og svømming. «Etter hvert som du blir større, føler du deg mer pustløs - aldri tvinge deg til å jobbe gjennom denne følelsen,» sier Joanna. En god regel er å sørge for at du fortsatt kan snakke mens du trener.

10. Lagre litt energi for den store dagen selv!

Du trenger mye energi for arbeidskraften selv, så i løpet av de siste ukene av svangerskapet, vil du kanskje redusere mengden tid du bruker, og øke mengden tid du hviler på.Men prøv og (forsiktig) holde opp de bekkenbunnsøvelsene. Hva er de beste graviditetstipsene dine? Gi oss beskjed nedenfor.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar