1 uke gammel baby utvikling

Hva kan du forvente i babyens første uke?

Den første uken med din nye baby er en av de mest overveldende tider, men vær ikke redd, vi har oppdaget alt du trenger å vite om den første første uka i ditt nye liv med din nye ankomst.

Hvordan skal en uka gammel baby utvikle seg fysisk?

Ikke vær redd hvis ditt nyfødte ikke ser ut som forventet, er babyene på TV aldri en uke gammel. I virkeligheten vil barnet ditt sannsynligvis bli mye mer winkled og squashed etter å ha bodd i en liten væske fylt plass i 9 måneder og klemme gjennom fødselskanalen!

Så, hvis babyens skallle ser lengre ut enn du trodde det ville, er det helt normalt. Dessuten vil beina og armene forbli i samme posisjon som de var i livmor og deretter rette seg ut over noen uker. Hvis hun virker ubehagelig eller masete, prøv å snu henne for å gjenskape følelsen i livmoren.

Nyfødte er også utsatt for hovne kjønnsorganer og bryster, hvite flekker på ansiktet og blåtonet hud. De kan også dekkes av vernix, en hvit / gul voksagtig substans mer vanlig for babyer født for tidlig.

Hvordan skal en uka gammel baby utvikle seg kognitivt?

Ved en uke gammel vil babyen ha instinktiv hjernefunksjon, det vil si å puste, mate, sove og pose. De vil ennå ikke fullt ut kunne oppfatte alt, tenke riktig, huske ting, forstå språk eller ha full fysisk samordning.

Hva skal du ha en en uke gammel baby?

En skummelt tanke for noen foreldre, men heldigvis barndomsvaksinasjoner starter ikke før den lille er åtte uker gammel. Når det er sagt, hvorfor ikke bli forberedt på den milepælen nå, her er noen råd om hvordan du skal holde babyen rolig under rutinemessige vaksinasjoner.

Hvor mye skal en ukes gammel baby sove?

Nyfødte sover opptil 16 til 17 timer om dagen, men dessverre for deg er det ikke alt på en gang (eller når du vil ha det!) Ditt nyfødte vil vanligvis sove i to til fire timer om gangen gjennom dagen og natten, og gjør tidsplanen din uregelmessig og anstrengende. Du vil sannsynligvis være oppe mye om natten for å trøste, endre eller mate dem i de første ukene. Les disse topptipsene om å behandle nightfeed, fra ekte mødre!

Hvor mye skal en ukes gammel baby spise?

Svaret på dette avhenger av om du har valgt å amme eller ikke. Breastfed babyer trenger vanligvis mindre melk enn matematisk matet. Men fordi babyer ikke kan kontrollere sitt melkinntak fra formel, kan de oppkastes hvis de drikker for mye.

En god guide for hver dag er som følger:

Dag 1- 7 ml

Dag 2- 14 ml

Dag 3-38 ml

Dag 4-58 ml

Dag 7- 65 ml

Hvordan kan du fortelle hvor mye melk din baby får når du ammer?

Siden det er vanskelig å vite om barnet ditt får nok til å spise mens du blir vant til å amme, er det nyttig å passe på følgende tegn:

 • Brystet ditt bør myke under føder
 • De bør være forsiktig å svelge
 • De kommer av brystet alene
 • De virker avgjort etter en feed
 • Deres poo går fra å være mørkt til gulaktig og mykere
 • De vasker deres bleie hvert par timer

Amning varer vanligvis omtrent 40 minutter, med babyen din bytter bryster hver 5-30 minutter, avhengig av hvor lenge de vil mate og hvor mye melk er i hvert bryst. Lengden på tid er ikke noe å bekymre deg for mye om, hvis babyen din låses på og fôrer så lenge de trenger på hvert bryst, vil de få alle næringsstoffene de trenger.

Ikke vær redd hvis du legger merke til noe vekttap etter at babyen din er født. Ved slutten av den første uken bør barnet begynne å sette på vekt igjen.

Hvor mye burde en ukes gammel baby være å peke?

Når det gjelder babyens pooing plan, vil du gjerne vite en avføring en dag er ingen grunn til bekymring. Nyfødte kan pote opp til ti ganger om dagen, så alt mellom ett og ti og du er innenfor normen. Man kan ikke høres ut som nok, men så lenge babyen din setter bleen fem eller seks ganger om dagen, får de nok til å spise. Når det er sagt, hvis barnet ditt virker ubehagelig eller har hovent underliv, er det best å bestille en avtale med legen din.

Hvilken farge skal min nyfødte poo være?

I det tidligste stadiet vil en ukes gamle poo være tykk og mørkegrønn på grunn av mekonium som bygger opp i tarmene under graviditeten. Som dagene fortsetter, vil de utvise mekoniet og tarmbevegelsene blir mer gule. Hvis du ammer, avhenger fargen også av hva du spiser eller typen, eller formelen blir matet, i tillegg til hvor hydratisert babyen din er. Ta en titt på vårt fargekart for babypoeng for mer informasjon.

Milepæler av en ukes gammel baby

Det er ikke for mange milepæler å slå på en uke gammel, da babyen din bare handler om å bli vant til å være i den virkelige verden. De burde kunne kjenne stemmen din, se omtrent 25 cm foran dem og kjenne igjen lukten din.

Hva skal foreldre til en ukes gammel baby være oppmerksom på?

 • amming: Uke en handler om å få tak i amming. Vi har allerede snakket om å sørge for at de får den riktige mengden; så langt som å låse på går, kan det hende du finner det vanskelig først. Hvis du sliter, husk at det blir enklere og sjekk ut disse tipsene på de beste stillingene for å få en skikkelig lås på.
 • Ankommer hjem: Du er bundet til å føle hver følelse under solen etter å ha kommet hjem med ditt nyfødte. Barnet blues setter vanligvis inn etter omtrent tre dager når melken kommer inn og forårsaker en ny røring av hormoner, slik at du kan føle seg tåre, irritabel og utmattet til tross for at du blir lei av din nye ankomst. Ikke bekymre deg for mye hvis du føler deg ubemannet, du har nettopp født et nytt liv, du er bundet til å være utelatt. Gi deg selv en pause og slapp av når du kan.
 • Postnatal Depresjon: Fire av fem kvinner opplever baby blues i den første uken etter fødselen, men mange bekymrer seg for at det er et tegn på noe mer alvorlig som postnatal depresjon, derfor er det viktig å forstå forskjellene mellom baby blues og postnatal depresjon. Generelt sett har baby blues en tendens til å spre seg når hormonene roer seg ned. Så, hvis du fortsetter å føle deg lav og overveldet i mer enn et par ukers innlegg, kan du søke hjelp. Du kan også utvikle depresjon prenatalt, så hvis du er bekymret, gi legen din en ring. Ikke la noen følelse av skyld komme i veien for å få hjelp, postnatal depresjonseffekter 1 av 10 kvinner, så det er ingenting å skamme seg for.

Hvilke problemer er vanlige med en ukes gammel baby?

 • forstoppelse: Du kan være altfor bekymret for dette som du blir vant til de første få bleieendringene. Se opp for tap av appetitt, gråt og ubehag før du gjør et poo, mindre enn tre tarmbevegelser i uka eller et tørt hardt poo. Hvis du merker disse tingene, kontakt legen din da de er alle tegn på at barnet ditt kan være forstoppet.
 • refluks: Ditt nyfødte er bundet til å spytte rett etter en fôr, men hvis det blir for høyt eller konstant, kan det være et tegn på tilbakeslag. Les alt om hvordan du får øye på og stoppe tilbakeløp her.
 • hikke: Vanlige hos nyfødte og babyer opptil 12 måneder, forstyrrer hikke sjelden din baby som de gjør voksne. Faktisk kan babyer til og med sove gjennom hikke. Hvis du vil hjelpe deg med å bli kvitt dem, prøv å burpe barnet ditt. Du trenger bare å oppsøke en lege hvis babyens hikke ser ut til å forstyrre dem.
 • Hud peeling: Dette kan starte før du forlater sykehuset og er helt normalt. Barnet ditt har blitt dekket av fostervann, blod og vernix, så når vernixen er blitt slettet av en sykepleier, begynner babyen å kaste det ytre laget av huden. Mengden varierer avhengig av hvor mye vernix dekket dem i løpet av fødselen, jo mer de hadde mindre, de skreller, noe som endres i henhold til når du leverer. Premature babyer har en tendens til å ha mer vernix.
 • Kryss øye: Dette er super normalt, siden babyen din fortsatt lærer å jobbe med øynene og ikke klarer å fokusere riktig på noe mer enn 25 cm unna. Det kan også skyldes epicanthal fold, hud på øyelokket, som vanligvis forsvinner innen ett år.
 • masete: Å gjøre den store tilpasningen fra å leve i livmor til ut i verden, er at barn skal være masete i den første uken. Enten det er problemer med å låse på eller generell ubehag, er det helt naturlig at barnet ditt ikke skal slå seg straks.
 • gulsott: Barnets hud og øyne kan virke gul i de første dagene som de blir født, dette er vanlig og ingenting å bekymre seg for.
 • Øyne ruller tilbake: Dette er vanlig hos babyer som er trøtt, som en uke gammel vil være hele tiden. Som de prøver å sovne eller våkne, kan du merke øynene deres rulle tilbake under hengende øyelokk. Ikke bekymre deg, det er normalt i denne tilstanden av døsighet.
 • Øyutladning: Babyens øyne kan virke klissete fordi tårkanaler i nyfødte er vanligvis smalere og tillater akkumulerte tårer å blokkere dem, slik at de ser klebrig ut når de tørker. Hvis dette ikke er overdrevet, er det et vanlig problem, og du kan vaske babyens øyne mykt med bomullsull og vann som er sterilisert ved å koke og deretter avkjøles. Sørg for at hendene dine er rene, og du bruker et nytt stykke bomullsull for hvert øye for å hindre smitte. Hvis utslippet er for mye eller blir gul / grønt, eller barnets øyne ser rødt eller hovent ut, kontakt legen din.

Spør eksperten: Overlev uke en med din nye baby:

Vi spurte Dr. Ellie Cannon, GP, to og to forfattere av Keep Calm: The New Mum's Manual for sine beste tips når det gjelder babyens første uke i livet.

 • Overlev nettene: Ikke bli panikk, en dag din baby vil sove gjennom natten. Hjelp babyen din å skille mellom natt og dag ved å holde natten stille, svak og med minimal interaksjon. Dag betyr lys, støy og interaksjon. Det er også viktig å gå utendørs på dagtid, da naturlig lys vil bidra til å regulere babyens kroppsklokke.
 • Hold øye med hydrering: Hvis du føler at babyen din ikke mates godt, er det alltid en god ide å få ham sjekket av en profesjonell. En baby kan bli dehydrert i løpet av få timer hvis han har feber, oppkast eller har diaré.
 • La navlestrengen stå alene: Stubben av babyens navlestreng bør overlates til å falle av seg selv. Dette skjer normalt mellom fem og femten dager etter fødselen, men det tørker ut og blir svart først. Men fristende det kan være, ikke velg det!
 • Grønt poo er bra: I den første uken av babyens liv, vil du se fargen på pooendringen hans. Det begynner å være sort og klebrig, og når han begynner å drikke og fordøye melk, blir den grønnaktig og blir så gul.
 • Føtter ved foten av barneseng: Den tryggeste måten for en baby å sove er på ryggen, med føttene ved foten av barneseng eller Moses kurv, så han kan ikke glide under dekslene.
 • Varer for mødre: Det bidrar til å få barnet til å føle seg trygg. Be din jordmor å lære deg hvordan.
 • Ikke bekymre deg over hælpinne testen: Når babyen din er fem dager gammel, har han hælpinnen. Disse fire bloddråpene blir tatt for å bli testet for visse forhold, som alle er veldig sjeldne, så vær ikke bekymret.

Ta meg til uke 2

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar